ENEN
Tots els pobles

Inici> Notícies

Estratègia de beneficis de màquines expenedores

Temps: 2022-09-24 Accessos : 68

Estratègia de beneficis de màquines expenedores

El model de negoci

En primer lloc, per als nous professionals,la manera del franquiciat,o autònom, cal prendre una decisió, com a nou entrant i operador, si decidiu operar de manera independent, continueu considerant les dues preguntes següents, com triar una màquina expenedora i on comprar-la.

Les pàgines següents són suggeriments de referència per a vostè, esperem ajudar-vos.

Principis d'estratègia

La majoria de màquines expenedores del mercat principalment vendre aperitius i begudes, i no importa quina mercaderia és,les seves vendes fonamentalment confieu on de venda matèries primeres per obtenir beneficis.Per tant,les vendes determinen la quantitat de benefici, i Les vendes només es poden garantir si n'hi ha prou consumidors.Si voleu tenir prou consumidors, la ubicació de les màquines expenedores és molt important. Cal tenir en compte els punts següents a l'hora de prendre decisions sobre el ubicació.

Si la ubicació que trieu té un entorn que atreu els consumidors i atregui la gent a aturar-se,si n'hi ha prou trànsit, i si n'hi ha prou grups de consumidors efectius.

Quan la vostra màquina es troba en un entorn adequat per comprar, i hi ha prou trànsit a la zona del lloc i un percentatge determinat grups de consumidors efectius, llavors yHeu de considerar una categoria de productes bàsics adequada.

Part d'operació, hi ha alguns consells, cal ajustar la categoria de productes bàsics regularment a través de les dades de vendes del programari de gestió i fer la reposició de manera oportuna.

Les màquines s'han d'inspeccionar regularment per garantir un ús normal i un aspecte net i les actualitzacions necessàries de les funcions.

Finalment, us recomanem que podeu decorar correctament l'aspecte de la màquina abans de festivals i vacances, afegir alguns productes relacionats amb festivals i vacances, organitzar l'atmosfera de l'entorn de la ubicació i, a continuació, combinar-los amb descomptes i promocions adequats.

Quan es compleixin bàsicament les condicions anteriors, creiem que tindreu èxit i obtindreu beneficis suficients.

Anàlisi específica dels factors de benefici

1. Factor d'ubicació

El trànsit és el primer.La ubicació vostè triar ha de garantir que hi ha són suficients consumidors,llavors considereu una categoria de productes bàsics adequada.

 Us recomanem que feu una investigació de mercat primer per obtenir algunes dades dels clients, després analitzeu on és el trànsit i a quina hora és el trànsit, la proporció de grups de consumidors efectius, la seva demanda i preferències. En general, si hi ha una certa quantitat de trànsit, i els consumidors tenen temps per quedar-se a comprar, aquestes ubicacions poden ser una bona opció, com ara les escoles,fàbriques, edifici d'oficines, comunitat, aeroport i estacions,etcèteraEn general, aquests llocs són relativament tancat,Hi ha un gran trànsit i la multitud té prou temps per comprar, en la situació, hi haurà prou compres i vendes satisfetes.

Un altre punt de vista,els diferents tipus de màquines expenedores,hi haurà una estratègia d'ubicació relativament fixa, en general.

Vending d'aperitius i begudes les màquines que venen principalment aperitius i begudes tenen les més amples grups de clients, primera consideració, the trànsit elevat ubicació,com els centres comercials,parcs,estacions  les comunitats, Etc.

Les màquines expenedores de menjar calent i màquines expenedores de cafè generalment es troben en edificis d'oficines,les escoles, aeroport i estacions, etc.

Les màquines expenedores d'aliments frescos i les màquines expenedores de productes per a adults són generalment més efectives quan es col·loquen en comunitats residencials a causa dels seus grups de clients relativament estrets.

Finalment, segons la freqüència de consum de productes bàsics de diferents ubicacions, afegiu adequadament alguns productes bàsics amb marges de benefici brut elevats.

Detall de la ubicació,un detall que heu de tenir en compte, la posició i la direcció de les màquines expenedores, heu d'assegurar-vos que els clients puguin trobar màquines fàcilment.

Per exemple, si la ubicació és a centre comercial, després a prop de l'entrada del centre comercial i de l'entrada de l'ascensor al centre comercial. Si la ubicació és a la parc, després a prop la porta del parc i mirador. Si la ubicació és a l'edifici d'oficines, aleshores el vestíbul del primer pis.

Compartició d'ubicació,els nous practicants pot no tenir prou experiència i recursos, la decisió de la ubicació pot ser difícil. En aquesta situació, podeu observar i aprendre més dels vostres competidors, ja que en l'etapa inicial, podeu triar la mateixa ubicació dels vostres competidors, però el millor és fer-ho. les vostres mercaderies diferents dels altres.

2. Factor cost de lloguer

Hi ha un cost de lloguer a la majoria de la ubicació, després de la decisió de la ubicació, necessiteu per negociar amb el responsable corresponent l'edifici. Hi ha tres punts del procés de negociació que necessiten una atenció especial.

El primer és parlar de la càrrega de càrrecs elèctrics per a màquines expenedores,aD'acord amb les diferents formes de càrrega, es pot dividir en càrrecs fixos o càrrecs basats en consum real d'electricitat.El segon és la negociació de la quota de lloguer del local.L'última és la negociació sobre el mètode de pagament, que és generalment cobrament o cobrament de quota fixa regular directa en funció de la proporció of l'import de les vendes, la decisió depèn del vostre judici sobre vendes i ingressos.

3. Factor d'ingressos addicional

Després de la negociació del lloguer,que pugui posar la expenedor automàtics en ús.A més de la font de beneficis de les vendes de productes, també podeu cooperar amb els anunciants per jugar anuncis designats per ells (si la vostra màquina està configurada amb una pantalla gran, per sobre de 22 polzades.), aleshores podeu cobrar taxes de publicitat.In alguns casos, the publicitat pot representar un percentatge més gran dels ingressos.

4. Detall del funcionament

L'ús de dades de vendes (per programari de gestió), observant les dades de vendes després que les màquines es posen en ús durant un període de tempsNecessiteu obtenir aquesta informació, els vostres productes de venda ràpida i de moviment lent en diferents llocs, que us ajudaran a optimitzar la vostra categoria de productes bàsics i el vostre programa d'ubicació. A més, mitjançant l'anàlisi de les dades completes també podeu esbrinar els problemes a el procés d'operació, per exemple, si la reposició és oportuna, si la fallada de la màquina es tracta a temps, etc.

Aspecte de la màquina, the aparença és també molt important. A aspecte del fuselatge amb millor estètica visual poder fer vostè destaquen de la competidors, aquesta màquina fins i tot pot convertir-se en un lloc d'atracció.A més, si n'hi ha 02:00 venda màquines,la un sembla molt tecnològic i genial, mentre que l'altre sembla molt vell,si vostè és la consumidor,no hi ha dubte que segur que estàs disposat a anar-hi el primer i fer una compra.Per tant, també s'ha de prestar atenció al disseny de l'aparença de la màquina.

If la màquina col·locada a l'exterior,we et recomano afegir un dosser amb a bella aparença, d'una banda,seva l'aspecte és atractiu clients,per altra banda,també pot protegir el màquina de vent i pluja, aleshores la vostra màquina servirà més temps.

Exhibició de mercaderies,la col·locació de mercaderies forma part del manteniment de l'aparença de la màquina. Nosaltres recomanem col·locar-ne alguns de bon aspecte  productes de venda en calent d'una manera conspicua i centre posició,els béns relativament comuns són col·locat als dos costats del canal de càrrega.

Resumir

El model de benefici de les màquines expenedores, el més important és del qual prové generalment el benefici bàsic de venda mercaderies, tell segon font de benefici suplementari és el càrrec de publicitat.Per tant, sota aquesta línia dual model de benefici,starta amb els bàsics i focus on matèries primeres sals, la venda és la principal estratègia.

El cor de l'estratègia és la ubicació, sobre la base d'aquesta decisió bàsica, també cal parar atenció a cada pas.

Finalment, esperem que us mantingueu durant molt de temps després de l'inici, us centreu en les dades de vendes, us centreu en cada pas de l'operació, apreneu dels altres.

En el negoci, AFEN sempre estarà amb vosaltres, les varietats de màquines expenedores d'alta qualitat per a la vostra referència, i el nostre servei professional també us ajudarà al desenvolupament del vostre negoci.

 


WhatsApp
Correu electrònic